f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

a

CIMA tantárgyak

  /    /  CIMA tantárgyak

Tantárgyak

Milyen sorrendben kell a vizsgákat letenni?

“Certificate” szint
A 4 vizsga bármilyen sorrendben, bármikor letehető, a CIMA által akkreditált számítógépes vizsgaközpontokban. A sikeres vizsgához szükséges pontszám: 50%. A “Certificate” szint sikeres befejezése után a diákok a “CIMA Certificate in Business Accounting” oklevelet (CIMA Cert BA) kapják meg.

 

„Operational” szint

Ezen a szinten 3 tantárgyból kell vizsgát tenni. A három sikeres vizsgát követően az „Operational Case Study Exam” integráltan ellenőrzi, hogy sikerült-e elsajátítani ennek a szintnek a követelményeit.  Mind a négy vizsga sikeres teljesítésekor a diákok a „CIMA Diploma in Management Accounting” oklevelet (CIMA Dip MA) kapják meg.  

 

„Management” szint

Hasonlóan működik, mint az „Operational” szint, csak a 3 tantárgy és a „Case Study Exam” már magasabb szinten kéri számon a tudnivalókat (lásd lent).  A négy vizsga letétele után a diákok a „CIMA Advanced Diploma in Management Accounting” oklevelet (CIMA Adv Dip MA) kapják meg.

 

“Strategic” szint
Ennek a szintnek a felépítése megegyezik az „Operational” és a „Management” szintekével. 

A négy vizsga letétele és a szakmai/gyakorlati tapasztalat megszerzése (Practical Experience Requirements – PER) után a diákok elnyerik a CIMA tagságot (Membership of the Chartered Institute of Management Accountancts – ACMA/FCMA).

 

Az „Operational”, „Management” és „Strategic” szint 3-3 vizsgájának megnevezése: objective test (rövid feleletválasztós és számításos tesztek kombinációja). Az egy adott szinten lévő vizsgák bármikor letehetőek, bármilyen sorrendben egy a CIMA által akkreditált vizsgaközpontban. A sikeres vizsgához szükséges pontszám: 70%.

 

Case Study Exam: minden a három szinten a 3 “objective test” vizsgát követően egy integrált esettanulmányra épülő vizsgát kell tenni, amely az adott szinthez tartozó három tantárgy ismeretanyagát használja föl gyakorlat-orientált módon. Az integrált esettanulmányt évente négyszer vizsgáztatják (február, május, augusztus és november folyamán egy meghatározott héten). A vizsga számítógép alapú. Csak akkor lehet megkísérelni, ha az adott szinten lévő három “objective test” vizsgát sikeresen letették. Az integrált esettanulmányra épülő vizsga sikeres letételéhez szükséges pontszám: 60%.

 

Milyen nyelven zajlanak a vizsgák?

Az összes CIMA vizsga, és ennek megfelelően a BTA összes CIMA tanfolyama és tananyaga angol nyelvű.

 

Hány vizsgát kell letenni?

Ha nem kap felmentést, összesen 16 vizsgát kell letennie.

 

Hogyan kapható felmentés?

Korábban megszerzett végzettség(ek) alapján egyes CIMA vizsgák alól felmentést lehet igényelni.
Ide kattintvatájékozódhat arról, hogy jogosult-e felmentésre.
Ha a felmentésekkel kapcsolatban bővebb információra van szüksége, keresse kollégáinkat.

 

Hogyan lehet vizsgázni?

Az összes CIMA vizsga számítógép alapú. A CIMA által akkreditált számítógépes vizsgaközpontok listája ezen a honlapon,  a “Find your nearest exam centre” gombra kattintva érhető el.

 

CIMA regisztráció

Ahhoz, hogy CIMA diák legyen, először regisztrálni kell a vizsgáztató testületnél, a CIMA honlapján. Részletes információkat a szükséges teendőkről a www.cimaglobal.com lapon találhat.
Igény szerint a BTA csapata támogatást nyújt az adminisztratív teendők elintézése során. Kérdések esetén kérjük keresse kollégáinkat.

User registration

You don't have permission to register

Reset Password