Szakmai háttér
Csutora Attila a Miskolci Egyetemen szerzett közgazdász és német nyelvtanári diplomát, majd a Deloitte könyvvizsgáló és tanácsadó részlegénél dolgozott 3 évig, ahol jelentős tapasztalatot szerzett átvilágítási projektek végrehajtása és felügyelete terén.
Könyvvizsgálói tevékenysége keretében az IFRS, a magyar számvitel és konszolidáció területein gyűjtött több éves tapasztalatot. Ez idő alatt megszerezte az ACCA képesítést.

Oktatási tapasztalat
Attila a 2005 júliusa óta tanítja az ACCA, DipIFR és CIMA kvalifikációk pénzügyi és vezetői számvitellel, valamint pénzügyi menedzsmenttel foglalkozó tárgyait.
A vizsgafelkészítő tanfolyamok mellett nem vizsgaorientált képzéseket is vezet magyar és angol nyelven. Ezek a kurzusok az alábbi témaköröket fedik le: nemzetközi pénzügyi számvitel, vezetői számviteli technikák, pénzügyi menedzsment, teljesítménymenedzsment, cash flow-menedzsment, hitel- és tőkefinanszírozás, budgeting, pénzügyi ismeretek nem pénzügyi vezetők részére, deviza- és kamatlábkockázatok kezelése.
Attila kiemelten foglalkozik a vállalati pénzügyekhez kapcsolódó döntéshozatali módszerekkel, a pénzügyi beszámolóból származó információk stratégiai jelentőségével, a stratégiai és taktikai döntéshozatal különböző módszereivel, valamint a befektetési, beruházási és finanszírozási döntésekkel, illetve ezek összefüggéseivel. Az elmúlt évek során rendszeresen tartott testreszabott képzéseket a fenti témákban. Nagy gyakorlattal rendelkezik a vállalat specifikus esettanulmányok elkészítésében és ezeknek az általános tananyagba való beültetésében.
Mindemellett az ACCA F6 Magyar üzleti adózás tantárgyának vizsgáztatója.