IFRS képzések

Munkájához szüksége van az IFRS rendszerének ismeretére? Szeretné a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardokra vonatkozó ismereteit elmélyíteni vagy felfrissíteni? Fontos Önnek, hogy naprakészen kövesse a változásokat?

 

Tanfolyamaink mindenki számára segítséget nyújtanak az IFRS rendszerében való eligazodáshoz, akár most ismerkednek meg közelebbről a standardokkal, akár már jelentősebb tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen és OKJ IFRS mérlegképes, vagy akár egy nemzetközileg elismert bizonyítvány, az ACCA DipIFR (Diploma in International Financial Reporting) megszerzését tűzték ki célként.


A közeljövőben az alábbi IFRS képzéseken várjuk! A részletes tematika a címekre kattintva olvasható.

Amennyiben testreszabott képzésre van igény, a tanfolyamok tematikája az egyéni kéréseknek megfelelően alakítható.

ACCA DIPLOMA IN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING (DIPIFR)

Az IFRS-ben való jártasság napjainkban elengedhetetlen azon vállalkozások számára, amelyek a nemzetközi számviteli elvek szerint készítik beszámolójukat vagy a közeljövőben tervezik az IFRS bevezetését…

 

 

IFRS 15: Vevői szerződésekből származó bevétel (1 nap)IFRS 15

Az IASB által kibocsátott új árbevétel standard bemutatása előtt áttekintést nyújtunk a jelenleg hatályos, IAS 11-es és IAS 18-as standardról, összefoglalva azok legfontosabb előírásait. Ezt követően térünk át az új standard ismertetésére.

 

 

betugomb

IFRS 16: Lízingek (fél nap)

Az IASB által kibocsátott új lízing standard bemutatása előtt áttekintést nyújtunk a jelenleg hatályos, IAS 17-es standardról, összefoglalva annak legfontosabb előírásait. Ezt követően térünk át az új standard ismertetésére. Először az alapelvek megértéséhez szükséges legfontosabb fogalmak meghatározása történik, majd a standard szerkezetét követve részletesen ismertetjük az előírásokat. Az elhangzott elméletet a magyar felhasználók számára releváns gyakorlati példákkal és illusztrációkkal támasztjuk alá.

 

IFRS beszámolókészítés a gyakorlatban (4 nap)

A képzés célja, hogy a lehető leggyakorlatiasabb módszerrel bemutassa, hogyan tud IFRS szerinti beszámolót összeállítani egy olyan hazai vállalkozás, amelyik a magyar számviteli törvény szerint vezeti könyveit. A tanfolyam egy komplex esettanulmány segítségével vezeti végig a résztvevőket azokon a tipikus tételeken, amelyek eltéréseket jelentenek magyar és nemzetközi számviteli szempontból.

 

Naprakész IFRS ismeretek: tudásfrissítés és aktualitások (2 nap)

A képzés célja, hogy átfogó áttekintést nyújtson az IFRS rendszeréről. A résztvevők betekintést nyerhetnek a jelenleg hatályos standardok előírásaiba, a tanfolyam során példákkal mutatjuk be azok gyakorlati alkalmazását. Egyes standardok ismertetése után röviden összefoglaljuk a magyar és nemzetközi szabályozás különbségeit is. A képzés végén ismertetjük az IFRS rendszerében a közelmúltban bekövetkezett és a jövőben várható fő változásokat is.