f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

a

IFRS-16-lizingek

  /    /  IFRS-16-lizingek

Jelentkezési lap letöltése ITT.

 

A tanfolyam célja

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) ismerete és a hazai és IFRS előírások különbségeinek átlátása alapvető fontosságú azoknak a társaságoknak, amelyek már most is, vagy a közeljövőben az IFRS szabályai alapján készítik beszámolójukat.

2016. januárjában az IASB kibocsátotta az új lízing standardot, mely 2019. januárjától hatályos.

A tanfolyamon először az alapelvek megértéséhez szükséges legfontosabb fogalmak meghatározása történik, majd a standard szerkezetét követve részletesen ismertetjük az előírásokat.  Az elhangzott elméletet a magyar felhasználók számára releváns gyakorlati példákkal és illusztrációkkal támasztjuk alá.

A tanfolyami jegyzet részletesen bemutatja a vonatkozó elméletet, egyúttal könnyen átlátható és jól strukturált. A résztvevők által megkapott anyagot az oktató elektronikusan kivetíti és magyarázatokkal látja el, amely  egyszerűen követhetővé teszi a résztvevők számára a tananyag feldolgozását.

 

Kiknek ajánljuk?

 • azoknak, akiknek kötelező az IFRS 16 alkalmazása, mert beszámolójukat az IFRS előírásai szerint készítik;
 • azoknak, akik érdeklődnek a lízingek IFRS szerinti számvitele iránt;
 • azoknak, akik szeretnék átlátni az IFRS és a magyar számvitel közötti különbségeket a lízingek vonatkozásában.

 

A tanfolyam részletes tartalma

 • A lízingek meghatározása: az azonosított eszköz fogalma, az eszközből származó gazdasági hasznok azonosítása és az azonosított eszköz használatának irányításához kapcsolódó megfontolások;
 • A lízingbevevő számvitele:
 • A lízingkötelezettség értékelése kezdeti megjelenítéskor és kezdeti megjelenítés után, a lízingkötelezettség újraértékelésének elvei;
 • A fix, lényegében fix és a változó lízingfizetések elkülönítése;
 • Az eszközhasználati jog bekerülési értékének meghatározása, és az értékcsökkenés, illetve értékvesztés elszámolásának szabályai;
 • Gyakorlati kivételek az IFRS 16 modellje alól;
 • A lízingek módosításának formái és elszámolásuk;
 • Közzétételi kötelezettségek bemutatása.

 

Oktatók

Oktatóink több éves, multinacionális cégeknél szerzett szakmai tapasztalattal és a magyar piacon közel egy évtizedes oktatói referenciával nem csupán területük, de a magyar felnőttképzési piacnak is elismert szakértői. Az adott témakörökre vonatkozó helyi sajátosságokat is jól ismerik, és biztosíthatjuk, hogy a diákok számára bármikor rendelkezésre állnak, ha szakmai segítségre van szükség.

 

A tanfolyam dátuma és díja

A tanfolyam dátumáról és díjáról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Tel: + 36 1 483 1221
Email: info@bta.co.hu

User registration

You don't have permission to register

Reset Password