f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore. Excepteur sint lorem cupidatat.

You may like:

a

IFRS 15: Vevői szerződésekből származó bevétel (1 nap)

  /    /  IFRS 15: Vevői szerződésekből származó bevétel (1 nap)

 

A tanfolyam célja

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) ismerete és a hazai és IFRS előírások különbségeinek átlátása alapvető fontosságú azoknak a társaságoknak, amelyek már most is, vagy a közeljövőben az IFRS szabályai alapján készítik beszámolójukat.

Áttekintést nyújtunk az IASB által kibocsátott új árbevétel standard legfontosabb előírásairól. Először az alapelvek megértéséhez szükséges legfontosabb fogalmak meghatározása történik, majd a standard szerkezetét követve részletesen ismertetjük az előírásokat. Az elhangzott elméletet a magyar felhasználók számára releváns gyakorlati példákkal és illusztrációkkal támasztjuk alá.

A tanfolyami jegyzet részletesen bemutatja a vonatkozó elméletet, egyúttal könnyen átlátható és jól strukturált. A résztvevők által megkapott anyagot az oktató elektronikusan kivetíti és magyarázatokkal látja el, amely egyszerűen követhetővé teszi a résztvevők számára a tananyag feldolgozását.

 

Kiknek ajánljuk?

 • akik szeretnének az új, árbevételeket szabályozó IFRS 15-ös standard bevezetésére mind az elmélet megismerésével, mind gyakorlati kérdések és a standard alkalmazásának bemutatása segítségével előkészülni.

 

A tanfolyam részletes tartalma

Az IFRS 15 Vevői szerződésekből származó bevétel standard ismertetése

 • Az IFRS 15 hatóköre, az öt lépéses modell szerkezete;
  • 1. lépés: A vevővel kötött szerződés azonosítása, szerződésmódosítások kezelése;
  • 2. lépés: A teljesítési kötelmek azonosításának folyamata, további áruk vagy szolgáltatások megvásárlására vonatkozó opciók kezelése;
  • 3. lépés: A tranzakciós ár meghatározása, a változó ellenérték fogalma és hatása a tranzakciós árra, a jótállások fajtái és megjelenítésük, a szerződésben lévő szignifikáns finanszírozási komponens hatása;
  • 4. lépés: A tranzakciós ár allokálása a szerződés teljesítési kötelmeihez: az egyedi eladási árak meghatározásának módszerei, a változó ellenérték és a diszkontok allokálása;
  • 5. lépés: Az árbevétel megjelenítésének elvei, ha a gazdálkodó egység egy időpontban vagy egy időtartam alatt teljesíti a teljesítési kötelmeket;
 • A bemutatás és a közzététel sajátos elvei az IFRS 15 szerint;
 • Az IFRS 15-öt lefedő esettanulmány közös megoldása.

 

Oktatók

Oktatóink több éves, multinacionális cégeknél szerzett szakmai tapasztalattal és a magyar piacon közel egy évtizedes oktatói referenciával nem csupán területük, de a magyar felnőttképzési piacnak is elismert szakértői. Az adott témakörökre vonatkozó helyi sajátosságokat is jól ismerik, és biztosíthatjuk, hogy a diákok számára bármikor rendelkezésre állnak, ha szakmai segítségre van szükség.

 

A tanfolyam dátuma és díja

A tanfolyam dátumáról és díjáról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Tel: + 36 1 483 1221
Email: info@bta.co.hu

User registration

You don't have permission to register

Reset Password