CIMA vizsgák

CIMA tantárgyak

 

MILYEN SORRENDBEN KELL A VIZSGÁKAT LETENNI?

“Certificate” szint
A négy vizsga bármilyen sorrendben, bármikor letehető, a CIMA által akkreditált komputeres vizsgaközpontokban. A sikeres vizsgához szükséges pontszám: 50%. A “Certificate” szint sikeres befejezése után a diákok a “CIMA Certificate in Business Accounting” oklevelet kaphatják meg.
“Professional” szint
A 9 “professional” szinten levő vizsga megnevezése: objective test (rövid feleletválasztós és számításos tesztek kombinációja). Az egy adott szinten lévő vizsgák bármikor letehetőek, bármilyen sorrendben egy a CIMA által akkreditált vizsgaközpontban. A sikeres vizsgához szükséges pontszám: 70%.
Minden szinten, a három “objective test” vizsgát követően egy integrált esettanulmányra épülő vizsgát kell tenni, amely az adott szinthez tartozó három tantárgy ismeretanyagát használja föl gyakorlat-orientált módon. Az integrált esettanulmányt évente négyszer vizsgáztatják (február, május, augusztus és november folyamán egy meghatározott héten). A vizsga számítógép alapú. Csak akkor lehet megkísérelni, ha az adott szinten lévő három “objective test”-et sikeresen letették. Az integrált esettanulmányra épülő vizsga sikeres letételéhez szükséges pontszám: 60%.

MILYEN NYELVEN ZAJLANAK A VIZSGÁK?

Az összes CIMA vizsga, és ennek megfelelően a BTA összes CIMA tanfolyama és tananyaga angol nyelvű.

HÁNY VIZSGÁT KELL LETENNI?

Ha nem kap felmentést összesen 16 vizsgát kell letennie.

HOGYAN KAPHATÓ FELMENTÉS?

Korábban megszerzett végzettség(ek) alapján egyes CIMA vizsgák alól felmentést lehet igényelni.
Ide kattintva tájékozódhat arról, hogy jogosult-e felmentésre.
Ha a felmentésekkel kapcsolatban bővebb információra van szüksége, keresse kollégáinkat.

HOGYAN KELL VIZSGÁZNI?

Az összes CIMA vizsga számítógép alapú. A CIMA által akkreditált számítógépes vizsgaközpontok listája ezen a honlapon,  a “Find your nearest exam centre” gombra kattintva érhető el.

CIMA REGISZTRÁCIÓ

Ahhoz, hogy CIMA diák legyen, először regisztrálni kell a vizsgáztató testületnél, a CIMA honlapján. Részletes információkat a szükséges teendőkről a www.cimaglobal.com lapon találhat.
Igény szerint a BTA csapata támogatást nyújt az adminisztratív teendők elintézése során. Kérdések esetén kérjük keresse kollégáinkat.